Veszélybe került Kapás Boglárka olimpiai szereplése

Kapás Boglárka a verseny előtt két nappal belázasodott. 

2024. július 29., 09:44

Szerző:

Aggasztó hírről számolt be Instagram-oldalán Kapás Boglárka. A magyar úszónő sztoriban tette közzé, hogy 37,7 fokos láza volt és hányt is. Mindez azonban nem túl jó hír, két nap múlva ugyanis már úsznia kellene a párizsi olimpián. 

Veszélyben a futam 

Kapás Boglárka szerdán 11 órakor ugrana a medencébe, a 200 méteres női pillangó előfutamában, amennyiben továbbjutna úgy este fél 9-től folytatná a versenyt. A mellékelt fotó azonban aggodalomra adhat okot, mindenesetre bízzunk abban, hogy az úszónő kipiheni magát az elkövetkezendő két napban, hogy teljesíteni tudja a futamot. 

Visszavonul 

Kapás Boglárka egyébként az év elején jelentte be a visszavonulását. Akkor arról beszélt, hogy a pályáját az idei párizsi olimpiával fejezi be, azonban mostanra úgy fest, hogy inkább hazai közönség előtt búcsúzna majd végleg. Decemberben ugyanis Budapesten tartják a rövidpályás világbajnoságot, amin jó eséllyel még Kapás is részt vesz majd. Kapás Boglárka és a férje, szintén úszó Telegdy Ádám pár nappal ezelőtt érkeztek meg Párizsba, a helyszínről az úszónő közös fotót is posztolt az Insagramon. 

Az ötödik olimpia 

Kapás olimpián először és utoljára 2016-ban, Rioban szerzett érmet, akkor 800 méteres gyorsúszásban a 3. helyen végzett, így egy bronzzal gazdagította a magyarokat. 400 méter gyorson akkor 4. lett. Ugyanakkor ez már az ötödik olimpiai szereplése, hiszen 2008-ban már Pekingben is ott volt. A maga 15 évével a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagjaként volt jelen, akkor 400 méter gyorson 29. lett. A 2012-es londoni olimpián aztán 400 méter gyorson a 17. helyen zárt, 800 méter gyorson a selejtezőből hatodikként került a döntőbe, ahol 8.23,89 perces országos csúccsal szintén a hatodik helyen ért célba. A covid miatt 2021-ben megrendezett tokiói olimpián 200 méteres pillangóúszásban a 4. helyen végzett, a 4 x 200-as gyorsváltóval (Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna) pedig a 7. helyen zárt.

Férje is úszik 

Férje, Telegdy Ádám egyébként szintén szerdán ugrik majd medencébe, ő a 200 méteres féri hát előfutamában méretteti meg magát. 

(Kiemelt képünkön Kapás Boglárka, Fotó: RTL) 

 

 

 

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.