Kanada és Finnország is magabiztosan nyert

A favoritok közé sorolt Kanada, valamint a rendező Finnország is magabiztosan nyert a jégkorong-világbajnokság pénteki nyitónapján.

2022. május 13., 22:00

Szerző:

A vb-címvédő kanadai válogatott az A csoportban Németországot győzte le 5-3-ra, a vesztes fél négygólos hátrányt követően a záró harmadban zárkózott fel. Az előző vb-n döntős, olimpiai bajnok finnek a B csoportban parázs jelenetektől sem mentes, bunyókkal tarkított összecsapáson 5-0-ra bizonyultak jobbnak Norvégiánál, amelynek még becsületgólra sem futotta az erejéből.


Eredmények, világbajnokság, csoportkör, 1. forduló:
    A csoport (Helsinki):
Kanada-Németország 5-3 (2-0, 3-1, 0-2)
    korábban:
Szlovákia-Franciaország 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

    B csoport (Tampere):
Finnország-Norvégia 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
    korábban:
Egyesült Államok-Lettország 4-1 (3-0, 1-0, 0-1)

(Kiemelt kép: A kanadai csatár Maxime Comtois (balra), a kanadai csatár Noah Gregor (jobbra) és a német védő Fabio Wagner küzd a korongért az IIHF jégkorong-világbajnokság A csoportjában játszott Németország-Kanada mérkőzésen a helsinki jégcsarnokban Helsinkiben, Finnországban 2022. május 13-án. Fotó: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / AFP)

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.