Ez kínos: kikapott Grönlandtól a férfi válogatott

Csúnya és védhetetlen vereséget szenvedett férfi futsalválogatottunk.

2022. november 7., 20:28

Szerző:

1-0-ra kikapott a férfi futsalválogatott a nálunk sokkal kisebb és elvileg sokkal kevésbé professzionális Grönland válogatottjától. A Futsal Hungary oldalán beszámolót közölt a horvátországi Porecben játszott felkészülési mérkőzésről, ahol válogatott „a legjobb helyzeteket is kihagyta”, Grönland viszont betalált – büntetőből, a mérkőzés vége előtt közvetlenül.

Turzó József szövetségi kapitány az igencsak kínos vereség után arra hivatkozott, a férfi futsalosok sok újonccal, szokatlan felállásban (tehát gyakorlatlanul) játszott:

„Újoncokkal, teljesen új összetételben léptünk pályára a mai mérkőzésen, amelyen az volt a cél, hogy mindenki hasonló játékidőt tölthessen a pályán, és az újak megtapasztalhassák a nemzetközi mérkőzések tempóját. A helyzeteink alapján könnyedén megnyerhettük volna a találkozót, de a befejezéseink pontatlanok voltak, a folytatásban ennél sokkal jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt.” – magyarázta a kapitány.

Eredmény

Grönland-Magyarország 1-0 (0-0)

Magyarország: Spandler Mátyás - Rábl János, Vas Ádám, Bencsik Roland, Suscsák Máté
Cserék: Nagy Imre, Fridrich Dávid, Horváth Szabolcs, Fekete Márk, Pál Patrik, Fekete Olivér, Bíró Attila, Nagy Bence, Harmati Tamás, Aurelio Currenti

(Kiemelt kép forrása: FutsalHungary.hu)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) megbüntette a német válogatottat, amiért a Spanyolország elleni világbajnoki csoportmérkőzés előtti kötelező sajtótájékoztatón a csapatot egyetlen játékos sem képviselte.

A brazil válogatott Svájc 1-0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.

Ghána gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte Dél-Korea csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.