1,8 milliárd forint közpénzből épül sportcsarnok a Szijjártó Péter-féle másodosztályú dunakeszi futsalcsapatnak

2019. október 3., 18:07

Szerző:

24.hu birtokába jutott szerződés szerint 1,8 milliárd forint közpénz épít futsalcsarnokot Dunakeszin a Trend Építő Zrt., ami korábban a helyi Művelődési Ház felújítására, bölcsőde és óvoda építésére, a tanuszoda kivitelezési munkálataira és üdülőépület létrehozására is kapott megbízást. A cég tulajdonosa a dunakeszi Mihály Csaba és Mihály Gyula.

Az új létesítmény földszintje 2302, míg első emelete 828 négyzetmétere alapterületű lesz. Helyet kap benne egy szabványméretű játéktér lelátóval, szociális blokkokkal, öltözőkkel és kiegészítő helyiségekkel.

A Dunakeszi Kinizsi futsal szakosztályát Szijjártó Péter alapította meg fidelitasos barátaival 2011-ben. Milliárdos vállalkozásuk segítik a csapatot, köztük a kormány kedvenc őrző-védő cégeként emlegetett Valton Security Kft. Korábban Szijjártó Péter is gyakran játszott a csapatban, de a jelenlegi külgazdasági és külügyminiszter 2016/17-es idényre már nem nevezték.

A csarnoképítésre érkező pályázatokat a kiíró Városi Sportegyesület Dunakeszi először túl drágának találta, ezért jött egy második közbeszerzés. A 444 korábban Temesvári István, a Városi Sportegyesület Dunakeszi elnökének elmondása alapján azt írta, hogy a tao-támogatásokból jöhet össze az a plusz, ami az állami támogatást kipótolva lehetővé teszi a csarnok építését. Ez össze is jött.

A dunakeszi futsalcsapat egyébként a másodosztályban játszik.