Feladta a Girót a keddi szakaszgyőztes, miután szembelőtte magát a pezsgővel

Biniam Girmay végül feladta a Giro d’Italia-ban való versenyzést, miután győzelme után szembe lőtte magát egy pezsgő dugójával.

2022. május 18., 11:29

Szerző:

Korábban már megírtuk, hogy Biniam Girmay 22 éves versenyző szakaszgyőzelmének ünneplése közben szemen lőtte magát egy pezsgő kupakjával megsérült, és kérdésessé vált, hogy tudja-e folytatni a versenyt. A sportolót kórházba szállították a balesete miatt, ugyanis akkor azt mondta, hogy nem lát a bal szemére. Azóta viszont már jól van, de végül visszalép, és inkább megpróbálják a sportolót olyan állapotba hozni a Tour de France-ra , hogy újra szakaszgyőzelmi esélyei legyenek – írta az Eurosport.

Biniam Girmay szenzációs sprintet produkált a Giro d'Italia 10. szakaszának megnyeréséhez, annak ellenére, hogy a fináléban rövid ideig rossz irányba ment. Miután véletlen szemen lőtte magát a 22 éves versenyző, egy a mentőautóban látták el, majd a verseny utáni interjúkat kihagyva kórházba szállították. Biniam Girmay nyereségével sporttörténelmet írt, ugyanis ő az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakszgyőztes lett a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen.

(Kiemelt kép: Biniam Girmay megdörzsöli a szemét, miután szemen lőtte magát egy pezsg dugójával, miközben a dobogón ünnepel 2022. május 17-én. Fotó: Luca Bettini / AFP)