Pezsgővel szemen lőtte magát a Giro legutóbbi szakaszának nyertese

Biniam Girmay 22 éves versenyző sporttörténelmet írt, aki fekete-afrikai kerékpárosként elsőként nyert szakaszt a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen. Az ünnepség alatt viszont szemen lőtte magát a pezsgővel.

2022. május 18., 09:16

Szerző:

Biniam Girmay szenzációs sprintet produkált a Giro d'Italia 10. szakaszának megnyeréséhez, annak ellenére, hogy a fináléban rövid ideig rossz irányba ment, de az ünneplése kis híjján tragédiába torkollott, miután a dobogón egy pezsgő dugójával szemen lőtte magát. A 22 éves versenyzőt a mentőautóban látták el, majd a verseny utáni interjúkat kihagyva kórházba szállították. Csapata szerdán dönt arról, hogy folytatja-e a Girót – írta az Eurosport.

Girmay kedd este bekötött bal szemmel engedték haza a kórházból. Az Intermarche szerda reggel dönt arról, hogy a versenyző elindulhat-e a 11. szakaszon – mondta a csapat orvosa, Piet Daneels az Eurosportnak. Biniam jól érzi magát, de szerdáig várnunk kell – tette hozzá Daneels. Girmay elvileg közvetlenül az eset után nehezen látott a bal szemével, de Daneels hozzátette, hogy a látása már visszatért.

(Kiemelt kép: Biniam Girmay ünnepel a dobogón, miután megnyerte a Giro d'Italia 2022 kerékpárverseny 10. szakaszát 2022. május 17-én. Fotó: Luca Bettini / AFP)