Gigarekordot állított be a Toronto kapusa

A csoportját vezető Toronto Maple Leafs 3–2-re legyőzte ősi ellenfelét, a vendég Montreal Canadienst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai rangadóján.

2021. április 8., 09:31

Szerző:

A hazaiak a szezon kezdete óta sorozatban tizedszer nyertek, amikor Jack Campbell védte kapujukat, így a hálóőr klubcsúcsot ért el, ráadásul beállította a ligarekordot – írja az MTI.

A patinás múltú Torontóban eddig egyetlen kapus sem rajtolt tíz diadallal: Felix Potvin 1993-ban, Jacques Plante 1970-ben, míg John Ross Roach 1925-ben kilenc győzelemmel kezdte az idényt. A montreali Carey Price - aki ezúttal sérülés miatt nem szerepelhetett a vendégeknél - 2016-ban Campbellhez hasonlóan tíz sikerrel indított.

A torontói Auston Matthews immár 28 találattal vezeti a góllövőlistát.

A nap másik kanadai találkozóján az Edmonton Oilers úgy nyert 4–2-re a fővárosban, hogy Leon Draisaitl és Connor MacDavid egyaránt 4–4 pontot szerzett, azaz ők ketten hozták össze a négy vendégtalálatot. Az előző idény német pontkirálya mesterhármast ütött, együttese ebben a szezonban mind a nyolc alkalommal legyőzte az Ottawát.

A Minnesota Wild 8–3-ra intézte el a bajnoki címre is esélyesnek tartott Colorado Avalanche gárdáját, Kevin Fiala három góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Az Arizona 2–0-ra, majd 3–1-re is vezetett ugyan, de a házigazda Los Angeles Kings a 3–0-ra megnyert harmadik harmaddal fordított, és győzött. A Coyotesnak három mérkőzés óta tartó győzelmi, a Kingsnek három találkozó óta tartó pontnélküli sorozata ért véget.

 Ottawa Senators-Edmonton Oilers 2–4

Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 3–2

Minnesota Wild-Colorado Avalanche 8–3

St. Louis Blues-Vegas Golden Knights 3–1

Los Angeles Kings-Arizona Coyotes 4–3

(Kiemelt kép: Wikimedia Commons | Ross Bonander)