Fucsovics már a harmadik fordulóba jutott Indian Wells-ben

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a harmadik fordulóba az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyében.

2023. március 12., 06:38

Szerző:

A világranglistán 84. játékos szombaton a 16. kiemelt Alex De Minaurral csapott össze, aki a múlt héten megnyerte az acapulcói versenyt. Érdekes, hogy előzőleg csak a Davis Kupában találkoztak, és mindkét alkalommal a sydneyi rivális bizonyult jobbnak.

A kaliforniai csatát álomszerűen kezdte a 31 éves magyar, „sült a keze”, ontotta a nyerő ütéseket, és csakhamar dupla brékkel 3:0-ra elhúzott. A spanyol állampolgársággal is rendekező ellenfél azonban összeszedte magát, 4:4-nél utolérte Fucsovicsot, aki ekkor harmadszor is elvette az ausztrál adogatását, és háromnegyed óra elteltével szettelőnybe került.

A nyíregyházi teniszező a folytatásban 2:0-ra meglépett, De Minaur ismét kiegyenlített (2:2), ám ezután már egyetlen gémet sem tudott hozni. A stabilitásáról ismert rivális játéka egyre jobban szétesett, míg a túloldalon a magyar DK-válogatott vezére egy pillanatra sem ingott meg, és egy ízben a pályának háttal, egykezes fonákkal ütött nyerőt.

A váratlanul egyoldalú találkozó 1 óra 27 percig tartott.

Fucsovicsra a 32 között az ATP-rangsorban 63. szlovák Alex Molcan vár, akivel még nem találkozott.

    Eredmény:

    férfiak, 10,1 millió dollár (3,6 milliárd forint) összdíjazás:

    ---------------------------------------------------------

    2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Alex De Minaur (ausztrál, 16.) 6:4, 6:2

(Kiemelt képünk: Párizs, 2020. november 2. Fucsovics Márton a horvát Borna Coric elleni játszma közben a párizsi keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában 2020. november 2-án. MTI/EPA/Yoan Valat)