Nem versenyezhet tovább a vizes vb-n a medencében elájult műúszó

A FINA megtiltotta Anita Alvareznek, hogy folytassa a versenyzést a vizes vb-n miután az egyik versenyszám alatt elájult a vízben.

2022. június 24., 18:09

Szerző:

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) biztonsági okokból kitiltotta Anita Alvarez amerikai úszónőt a 2022-es vizes vb-ről, miután az amerikai műúszó elájult a medencében szerdán. 

Alvarez csapata Instagramon közölte a hírt, amelyhez hozzáfűzték a vezérigazgató szavait it: „Nagyon hálásak vagyunk, hogy Anita egészséges. Anita egy óriási versenyző, és nem is lehetnénk rá büszkébbek. Sajnálatos, hogy nem lesz lehetősége arra, hogy a verseny utolsó versenyszámában induljon, de a közeljövőben visszatér a medencébe, és ismét inspirálni fog mindannyiunkat” – mondta Adam Andrasko.

A posztban megjegyzik, hogy a műúszót egy orvosi csapat alaposan megvizsgálta.(Kiemelt kép: Andrea Fuentes, az Egyesült Államok edzője kiemeli az amerikai Anita Alvarezt a medence aljáról a női szóló szabad műúszás döntőjében történt incidens közben a Budapest 2022 vizes világbajnokságon a budapesti Hajós Alfréd Uszodában 2022. június 22-én. Fotó: Peter Kohalmi / AFP)

 

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.