Női labdarúgó BL – Harmadik lett Gyulafehérváron a Ferencváros

A Ferencváros harmadik helyen végzett a női labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező bajnoki ágának első fordulójában, Gyulafehérváron, de nem jutott tovább a következő körbe.

 

2023. szeptember 9., 12:56

Szerző:

Az, hogy a Ferencváros nem léphet tovább, már azzal eldőlt, hogy első mérkőzésén, szerdán 11-esekkel kikapott az izraeli FC Kirjat Gat csapatától.

Szombaton a szlovák TJ Spartak Myjava volt az ellenfél, s az FTC már a szünetre eldöntötte a meccset, miután – az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint – Ott Eszter, Vágó Fanny és Pusztai Sára góljával 3-0-ra vezetett. A fordulás után még négyszer talált be a magyar csapat, így a vége kiütéses, 7-0-s győzelem lett.

A gyulafehérvári csoportból csak az első helyezett folytathatja a második fordulóban, a torna döntőjét a FC Kirjat Gat és a házigazda román Universitatea Olimpia vívja egymással.

(Kiemelt kép: a Ferencváros női labdarúgócsapata. Forrás: fradi.hu)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.