Ezüstérmes a Péni, Dénes puskás páros Indiában

Nagyszerűen kezdte az indiai Bhopalban zajló sportlövő-világkupaversenyt Péni István és Dénes Eszter, akik közösen ezüstérmet nyertek a légpuska vegyescsapat számban.

2023. március 23., 11:12

Szerző:

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Péniék az alapversenyben egészen kiemelkedően lőttek, egyiküknek sem volt 105 körösnél rosszabb tízes sorozata, és 632,6 körrel az első helyen zártak.

A folytatásban az alap első két duója mérkőzött meg az aranyérmeért, melyet végül a kínai Huang Jü-ting, Seng Li-hao kettős szerzett meg, a döntőben 16-2-re verve a magyarokat. 

Bhopalban csak Péni István és Dénes Eszter képviseli a magyar színeket. Pénteken mindketten a légpuskások egyéni számában lépnek lőállásba.

(Fotó: MTI | Kovács Tamás)

A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó Fucsovics Márton három pozíciót rontva az egy héttel korábbihoz képest a 83. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos.

Klucsár Marcell nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap, a győztes 11 óra 39 perc 58 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

Primož Roglič nyerte a Giro d'Italia 106. kiírását vasárnap, ezzel az olasz országúti kerékpáros körverseny történetének első szlovén bajnoka lett. A záróetapon a pályafutása utolsó szezonját teljesítő brit Mark Cavendish diadalmaskodott.