Eltiltották az egyiptomi futballbírót, mert mobilon nézte vissza a bereklamált kezezést

Határozatlan időre eltiltották azt az egyiptomi futballbírót, aki egy néző okostelefonján nézett vissza egy vitatott esetet a múlt héten, egy másodosztályú bajnokin.

2023. március 22., 16:30

Szerző:

A Suez – al-Naszr találkozón a vendégek azt gondolták, hogy sikerült egyenlíteniük, de a házigazdák kezezést reklamáltak. Mivel ebben a ligában nincs VAR, a meccs játékvezetője, Mohamed Faruk egy kölcsön mobilon nézte vissza a lassítást, ezek alapján döntött a gól érvénytelenítéséről.

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség közölte: a játékvezetői bizottságot vezető portugál Vitor Pereira úgy döntött, hogy a meccs teljes bírói csapatának működését felfüggeszti határozatlan időre, az esetet pedig kivizsgálják.

A hosszú elemzés miatt 15 perc volt a ráadás a rendes játékidő után, a mérkőzést pedig a Suez nyerte 3-1-re. Faruk rendőri védelemmel tudta csak elhagyni a pályát, az al-Naszr játékosai és vezetői pedig jogi lépéseket fontolgatnak, amiért a mobilozással megszegte a szabályokat.

(Kiemelt képünk illusztráció: Jamal Allam, a Labdarúgó Szövetség elnöke az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség sajtótájékoztatóján, 2022. május 8-án, vasárnap. Fotó: Ayman Aref / NurPhoto / NurPhoto via AFP)