Elhunyt a sztárfocisták sztárügynöke

Mino Raiola 54 éves volt.

2022. április 30., 17:54

Szerző:

Elhunyt az 54 éves korában Mino Raiola, aki többek között Zlatan Ibrahimovics, Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma, Romelu Lukaku vagy Erling Haaland ügynöke volt.

Raiola halálhíréről a családja tett közzé egy közleményt az ügynök Twitter oldalán. A közleményben nem részletezték a halál idejét, sem okát. „Végtelen szomorúsággal osztozunk a valaha volt leggondosabb és legcsodálatosabb futballügynök elhunytában” – áll a közleményben.

Az olaszországi születésű holland állampolgár a labdarúgás egyik legbefolyásosabb és legjobban kereső ügynöke volt. Raiola Olaszországban született, de csecsemőként a hollandiai Haarlembe költözött a családjával, ahol kisfiúként a családi pizzériában dolgozott. Raiola később az étterem könyvelését vezette, jogot tanult, majd a helyi futballklub igazgatója lett. Ő azonban futballügynök akart lenni, és az áttörést az hozta meg számára, amikor Rob Jansen, Hollandia egyik vezető ügynöke felkérte, hogy segítsen neki tolmácsként Dennis Bergkamp 1993-as, Ajaxból az Internazionaléba történő átigazolásánál. Raiola ezután munkát kapott Jansen cégénél, de később egy saját vállalkozásba kezdett. Ő felügyelte Pogba akkori világrekordot jelentő, 93,2 millió fontos átigazolását a Unitedhez a Juventustól 2016-ban.

(Kiemelt kép: Mino Raiola újságírókhoz beszél a délkelet-franciaországi Nizzában, az Allianz Riviera stadionban 2016. szeptember 2-án. Fotó: VALERY HACHE / AFP)