Egy női tőröző maradt állva az első forduló után

A három főtáblás magyar  közül egy - Kondricz Kata - vette sikerrel az első akadályt a női tőrözők egyéni versenyében, a kairói vívó-világbajnokságon.

2022. július 19., 11:22

Szerző:

Némiképp a lelátón helyet foglaló magyar tábort is meglepte, milyen könnyedén adja találatait a hongkongi Csenggel szemben Kondricz, aki ugyan - amint azt Feczer Viktor vezetőedző előzőleg elmondta - verhető ellenfelet kapott, de arra nem lehetett számítani, hogy változatos akciókat bemutatva fölényes, 11 tus különbségű győzelmet arat.
 

Nem sikerült ugyanakkor a 32 közé jutás Pásztor Flórának és Pöltz Annának. Előbbi a 2019-ben, Budapesten ezüstérmes és a francia csapattal a tavalyi olimpián is második Pauline Ranvier-vel vívott. Eleinte eredménytelenek voltak az akciói, így hiába javult fel a folytatásban, jelentős hátrányán csak faragni tudott. Végül négy tussal kapott ki. Pöltz Anna egy darabig együtt haladt a kanadai Jessica Guóval, de a vége felé már csak ellenfele hajtott végre eredményes támadást, így öt találatra nőtt a különbség.
    
 Eredmények a 64 között:


Kondricz Kata-Hiu Wai Valerie Cseng (hongkongi) 15-4
Pauline Ranvier (francia)-Pásztor Flóra 15-11
Jessica Zi Jia Guo (kanadai)-Pöltz Anna 15-10

(Kiemelt kép: Kondricz Kata. Fotó: MTI)

22:01

A Ferencváros házigazdaként 3-1-re kikapott az azeri Qarabagtól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így 4-2-es összesítéssel elveszítette a párharcot és az Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó körében folytatja szereplését.

2022. augusztus 8., 17:08

A futball-legendát az újpesti temetőben helyezték örök nyugalomra.

2022. augusztus 8., 16:15

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.