Ebédre jöhet az első magyar (arany)érem

Szilágyi Áron szerezheti.

2021. július 24., 10:02

Szerző:

Szilágyi Áron magyar idő szerint szombat reggel bejutott a legjobb négy közé, így már biztos, hogy éremért vívhat. A magyar olimpikon délben vív újra. Mint azt korábban nyilatkozta, addig pihen, koncentrál, elmegy a masszőrjéhez, és még egy kicsi taktikai vívást is csinál majd. Szilágyi Áron arról is beszélt, hogy türelem kellett neki az eddigi parádés győzelmekhez. 

Mint az eddig kiderült, Szilágyi Áron bombaformában, egyszerűen legyőzhetetlen. A magyar vívó villámtempót diktált szombat délelőtt. Remekül vívott, 15–7-re legyőzte Mojtaba Abedinit a nyolcaddöntőben. És legyőzte a negyeddöntőben Ali Pakdamant is, így bejutott az elődöntőbe, és éremért vívhat.

„Egyetlenegy találattal állítottam meg: középen mindig visszaemelt, támadni akart, agresszívan jött, de hibázott a kezével, és ezt sikerült kihasználnom. Türelmesnek kellett lennem, és ezt az egy akciót kellett konokul csinálnom, szerintem 10 tust is ebből adtam. Örülök, hogy elkaptam az ellenfeleket, és domináltam eddig, de ez semmit nem jelent innentől. Új verseny jön, és három óra szünet, fejben össze kell raknom magam. A masszőröm, Bodnár Józsi itt van, bevetem hozzá magam egy kezelésre, valamint az edzőmmel, Decsi Andrással és csapattársammal, Gémesi Csanáddal fogok melegíteni” – nyilatkozta a győztes asszó után a magyar vívó.

Szilágyi Áron zsinórban harmadszor szerezheti meg az aranyérmet, ezzel a világban történelmet írhat, mert még senkinek nem sikerült ez a bravúr. Szilágyi Áron magyar idő szerint délben fog vívni. A 168 erről is, és minden magyar olimpikon eredményéről részletesen beszámol.

(Kiemelt kép: Szilágyi Áron az iráni Ali Pakdaman elleni asszója előtt a négy közé kerülésért a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban, 2021. július 24-én. A kétszeres magyar címvédő bejutott a legjobb négy közé. Fotó: Illyés Tibor / MTI)