Szilágyi Áron robotüzemmódban: a vívó ott van a legjobb nyolc között

Ali Pakdaman lesz az ellenfele. Tét a legjobb négy közé jutás.

2021. július 24., 08:12

Szerző:

Szilágyi Áron ismét remekül vívott, 15–7-re legyőzte Mojtaba Abedinit a nyolcaddöntőben. A magyar kardozó ellenfele a Szatmári Andrást kiejtő Ali Pakdaman lesz a negyeddöntőben a legjobb négy közé jutásért.

A kétszeres címvédő Szilágyi Áron parádés vívással bejutott a legjobb nyolc közé a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián. London és Rio de Janeiro bajnoka második asszójában 15-7-re bizonyult jobbnak az öt éve negyedik iráni Mojtaba Abedininél, a folytatásban pedig egy másik iráni, Ali Pakdaman vár rá, aki a 32 között Szatmári Andrást búcsúztatta. A negyeddöntők 8.55-kor kezdődnek. Az elődöntős-döntős programra közép-európai idő szerint 12 órától kerül sor.

(Kiemelt kép: Szilágyi Áron (b) és a venezuelai José Quintero asszója a 16 közé kerülésért a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi Áron továbbjutott a nyolcaddöntőbe. Fotó: Illyés Tibor / MTI)