Debreceni győzelmével bajnok a Győr

A Győri Audi ETO KC 16. alkalommal megnyerte a női kézilabda NB I-et, mivel pénteken 28-25-re győzött Debrecenben, így pontazonossággal zárt a tabellán a tavalyi bajnok Ferencvárossal, de a gólkülönbség a győrieknek kedvezett.

2022. május 20., 20:19

Szerző:

A Bajnokok Ligája-elődöntős vendégek abban a tudatban léptek pályára szezonbeli utolsó élvonalbeli meccsükön, hogy jobb gólkülönbségüknek köszönhetően győzelmük esetén visszahódítják a bajnoki címet a Ferencvárostól.

Mivel a két nagy rivális azonos pontszámmal (50-50) zárt a tabellán, közöttük az összgólkülönbség döntött. Ennek megállapításakor csak azokat a meccseket vették figyelembe, amelyeket ugyanazon ellenfelekkel szemben, azonos pályaválasztással a játéktéren ténylegesen lejátszottak. A Győr 308-as, az FTC 269-es gólkülönbséggel végzett, kettejük versenyfutását pedig 269-237-re nyerte az ETO.

(Kiemelt kép: A győri Elena Crina Pintea (b) és a debreceni Deonise Fachinello a női kézilabda NB I-ben játszott DVSC Schaeffler - Győri Audi ETO KC  mérkőzésen a debreceni Hódos Imre rendezvénycsarnokban 2022. május 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)