Darts: búcsúzik a legsikeresebb magyar játékos

Major Nándor a második fordulóban búcsúzott szombaton a budapesti MVM Dome-ban zajló III. Hungarian Darts Trophyn.

2023. szeptember 24., 07:30

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, Major Nándor a német Ricardo Pietreczko felett aratott péntek késő esti sikerével az első magyar játékos lett, aki a világ vezető szervezete, a PDC által rendezett European Tour-viadalon főtáblás meccset nyert. Szombaton a második helyen kiemelt Damon Hetával találkozott, aki Szoboszlai Dominik magyar válogatott futballmezében vonult be.

Az ausztrál 6-0-ra nyerte a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzést.

A PDC öt világbajnoka közül csak Rob Cross esett ki, a walesi Gerwyn Price, a holland Michael van Gerwen, a skót Peter Wright és a jelenleg világelső angol Michael Smith egyaránt bejutott a nyolcaddöntőbe, amellyel vasárnap 13 órától folytatódik a budapesti viadal.

(Kiemelt kép: Magyar Nándor. Forrás: PDC Hungarian Fan Club FB-oldal)

 

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Ronald Koeman holland kapitány szerint örülhetnek, hogy pontot szereztek.

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.