Dánia teljes kiesését eredményezheti Christian Eriksen tragédiája

Nem biztos, hogy a dán válogatottból mindenki a maximumot tudja nyújtani.

2021. június 16., 13:34

Szerző:

Érzelemdús mérkőzés vár holnap mind a dán, mind a belga labdarúgó válogatottra, miután a múlt hét szombati dán–finn meccs egy váratlan pillanatában összerogyott a dánok 29 éves támadója Christian Eriksen. A játékost ezt követően negyed órán át élesztették újra, végül kórházba szállították. Habár a fiatal futballista állapota már stabil, a történtek mégis nehéz helyzetbe hozták a válogatottat. A dán szövetségi kapitány a következőképpen fogalmazott:

„Bár Eriksen jól van, de ez nem feledteti a játékosokkal azt, amit átéltek, éppen ezért megérti, ha egyeseknek most nehéz a maximumot nyújtaniuk a pályán”.

Toby Alderweireld, aki jól ismeri Eriksent az Ajax és a Tottenham labdarúgó klubokból, ő most a dánokkal szemben álló belga csapatban játszik. A játékos szintén hasonlóan vélekedett. A múlt heti események tükrében reagált is a holnapi meccs bizonytalan kimenetelére: „Kétféleképpen hathat a dán csapatra: extra erőt adhat, vagy nem. De azt hiszem, nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, amennyire csak lehetséges ebben a helyzetben, profiként kell a mérkőzéshez állnunk” – idézte az MTI a futballista szavait. 

A csütörtöki dán–belga mérkőzés tétje azért is hatalmas utóbbiak számára, mert ha győznek, akkor azzal továbbjutnak a nyolcaddöntőbe. 

(Kiemelt kép: A dán labdarúgó-válogatott tagjai edzenek a dániai Helsingorban, 2021. június 15-én. FOtó: AFP / Jonathan Nackstrand)