Bronzéremmel térhet haza a magyar női tőrcsapat

45-30-ra verték a georgiaiakat. 

2021. augusztus 29., 14:42

Szerző:

Bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat vasárnap a tokiói paralimpián, a kerekesszékes vívók utolsó versenynapján. A Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné Mező Boglárka összeállítású együttes a csoportjában 45-30-ra verte a georgiaiakat, 45-35-re kikapott a kínaiaktól, majd nagyon komoly hátrányt ledolgozva 45-41-re nyert az oroszok ellen, ezzel elődöntőbe jutott – közölte az MTI.

Az utolsó csoportmérkőzésen, menet közben Mező Boglárkát Dani Gyöngyi váltotta. A fináléért rendezett összecsapáson a magyarok 45-27-re kikaptak az olaszoktól, a bronzmérkőzésen pedig 45-44-re bizonyultak jobbnak a hongkongiaknál. Öt éve, Rio de Janeiróban második volt a magyar csapat, most pedig a küldöttség hetedik érmét szerezte.

 

(Kiemelt kép: Hajmási Éva az ukrán Jevhenilija Breusz elleni asszó után a kerekesszékes vívás A. kategóriájának kard egyéni bronzmérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 25-én. A magyar versenyző kikapott és a negyedik helyen végzett. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)