06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Bravúr! Márton Anna kiugrott térddel is továbbjutott kard egyéniben

Három magyar versenyzőből ketten maradtak versenyben, kisebb csoda, hogy Márton Anna győzelemmel fejezte be az asszóját.

2021. július 26., 05:54

Szerző:

Három magyar vívóval kezdődött meg a 64-es tábla az egyéni kardozóknál. Elsőként Katona Renáta lépett pástra, a tunéziai Jazmin Dagfusz ellen végig irányítva, 15-ös győzelemmel ment a legjobb 32 közé. Ott aztán a kétszeres világbajnok Szofija Velikaja nagyon simán, 15-4-re verte a magyar vívót. Pusztai Liza is tunéziai ellen kezdett, a második körben háromtusos hátrányból fordított, majd a hajrát dominálva 15-12-re győzött, így a legjobb 16 közé jutott.

Előzetesen Márton Anna sikerére volt a legnagyobb esély, ám egy nemkívánatos sérülés miatt kis híján kudarc lett a vége. A 2015-ben világbajnoki bronzérmes kardozónk az argentin Marija Belen Perez Maurice ellen 4-4-nél egy rossz mozdulat következtében lent maradt a páston. Korábban térdszalag szakadást szenvedő Mártont az olimpiai indulás biztosítása miatt nem műtötték, hanem csak a combizmát erősítették meg. Így viszont a testrész könnyebben kimozdulhat a helyéről. Az 5 perces ápolást követően a dél-amerikai 8-5-re ellépett, de Márton Anna parádés hajrával 15-12-re győzött. 

Az állva maradt két magyar versenyző 7 órától folytatja a küzdelmet. 

(Kiemelt fotó: Márton Anna az argentin Marija Belen Perez Maurice elleni asszójában a női kardozók egyéni versenyében a tokiói olimpián 2021. július 26-án. Illyés Tibor / MTI)