Bravúr! Márton Anna kiugrott térddel is továbbjutott kard egyéniben

Három magyar versenyzőből ketten maradtak versenyben, kisebb csoda, hogy Márton Anna győzelemmel fejezte be az asszóját.

2021. július 26., 05:54

Szerző:

Három magyar vívóval kezdődött meg a 64-es tábla az egyéni kardozóknál. Elsőként Katona Renáta lépett pástra, a tunéziai Jazmin Dagfusz ellen végig irányítva, 15-ös győzelemmel ment a legjobb 32 közé. Ott aztán a kétszeres világbajnok Szofija Velikaja nagyon simán, 15-4-re verte a magyar vívót. Pusztai Liza is tunéziai ellen kezdett, a második körben háromtusos hátrányból fordított, majd a hajrát dominálva 15-12-re győzött, így a legjobb 16 közé jutott.

Előzetesen Márton Anna sikerére volt a legnagyobb esély, ám egy nemkívánatos sérülés miatt kis híján kudarc lett a vége. A 2015-ben világbajnoki bronzérmes kardozónk az argentin Marija Belen Perez Maurice ellen 4-4-nél egy rossz mozdulat következtében lent maradt a páston. Korábban térdszalag szakadást szenvedő Mártont az olimpiai indulás biztosítása miatt nem műtötték, hanem csak a combizmát erősítették meg. Így viszont a testrész könnyebben kimozdulhat a helyéről. Az 5 perces ápolást követően a dél-amerikai 8-5-re ellépett, de Márton Anna parádés hajrával 15-12-re győzött. 

Az állva maradt két magyar versenyző 7 órától folytatja a küzdelmet. 

(Kiemelt fotó: Márton Anna az argentin Marija Belen Perez Maurice elleni asszójában a női kardozók egyéni versenyében a tokiói olimpián 2021. július 26-án. Illyés Tibor / MTI)