Börtön nélkül megússza a Real Madrid csatára, Karim Benzma

2015-ben vádolták meg zsarolással a francia csatárt, most pénzbüntetés és felfüggesztettel megússza.

2021. október 22., 17:48

Szerző:

Egy hónap múlva, november 24-én hirdet ítéletet a bíróság abban a zsarolási ügyben, amelyben Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott csatára is érintett vádlottként. Az már biztos, hogy a 33 éves támadónak nem kell börtönbe vonulnia, mivel az ügyészség a maximálisan kiszabható 75 ezer eurós pénzbírság mellett tíz hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kért rá, írja az MTI.

Az ügy még 2015-ben kezdődött, amikor az 52-szeres francia válogatott futballista, Mathieu Valbuena az év júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van róla egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy rendezését javasolta, és azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki. A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja vette rá, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában. Benzema 2007-ben mutatkozott be a francia válogatottban, de a botrány kirobbanása után egészen az idei Európa-bajnokságig nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. A csatár így lemaradt a 2016-os Eb-ről, valamint nem volt tagja a 2018-as oroszországi világbajnokságon győztes francia együttesnek sem. Deschamps idén májusban hívta be a válogatottba ismét Benzemát, aki azóta is élvezi a kapitány bizalmát. A játékos ügyvédei felmentést kértek védencükre az ezen a héten zajlott, versailles-i per során.

(Kiemelt kép: Karim Benzema a Shaktar Donetsk elleni BL-mérkőzésen. Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP)