Borsos Attila a Mesterhármasban: Hülye az Arsenal, ha négyéveseket igazol

A Mesterhármas keddi adásában lesz olimpia, kézilabda, futball és ökölvívás kapcsán közös felháborodás, vita és aggodalom a jövő sportnemzedékéért.

2021. október 26., 13:51

Szerző:

Színes hírcsokrot veséztek ki Gundel Takács Gábor vendégei a Mesterhármas harmadik adásában. A trió újonca ezúttal a korábbi magyar és osztrák válogatott kézilabda kapus, Rácz Marianne volt, mellette Borsos Attila 182-szeres válogatott kézilabdázó és a MOB sportigazgatója, Fábián László anekdotáztak és mondták el véleményüket a sportvilág történéseiről.

Kezdésnek Arséne Wenger, az Arsenal korábbi menedzserének reformjáról beszélhettek, amely szerint kétévente rendezhetnének világbajnokságot és átalakulna a selejtező rendszer. Azóta több európai szövetség is kilátásba helyezte kilépését a FIFA-ból, amennyiben az említett változások zöld utat kapnak. Borsos Attila szerint először mindenki furcsán nézett, amikor meghallotta a francia edző ötleteit, majd a szakértők is azt mondták végén, "te, ez nem is olyan hülyeség."

Gundel Takács Gábornak vesszőparipája, hogy az olimpiai műsorban nem nagypályás futballnak, hanem futsalnak kellene szerelnie. Fábián László ezt azért nem tartaná jó ötletnek, mert a NOB-nál is minden a nézettségről szól, nem hiszi, hogy a kispályás labdarúgó torna több nézőt vonzana. Borsos Attila úgy véli, sokat elvon az ötkarikás foci értékéből, hogy nem felnőtt, hanem utánpótlás-válogatottak játszanak.

Az Arsenal futballklub nemrégiben egy négyéves gyereket szerződtetett, hívta fel rá a figyelmet a spanyol Marca. Az azóta már az ötödik születésnapját is megünneplő Zayn Ali Salman ezzel a klub történetének legfiatalabb játékosa lett. A fiú azóta saját Instagram oldalán szponzori szerződéseknek hála luxus autómárkákkal pózolhat. „Arsenal is hülye, viszont a szülők a legnagyobb hülyék. Az ő felelősségük a legnagyobb." Rácz Marianne közvetlen környezetéből ismer olyan szülőket, akik befektetésnek tekintik a fiatal sportoló gyereket. Ezt a hírt agyrémnek tartja, de elismeri, hogy ez az utóbbi időben tendenciává vált.

A nehézsúlyú ökölvívás egyik legnagyobb legendája, Mike Tyson ellen is ringbe lép a YouTube-sztárból lett bokszoló, Logan Paul, aki idén nyáron Floyd Mayweather Jr. ellen mérkőzött meg nem hivatalos mérkőzésen. Gundel Takács Gábor szerint ennek nulla sportértéke van, semmi hitelessége nincs, míg Borsos Attila megengedőbb volt, szerinte ez is kielégít egy bizonyos igényt, sokan kíváncsiak mindkét félre.

A Mesterhármas kedden 19:00 órakor kezdődik a Youtube-on. A korábbi adásokat itt és itt találják.