Roland Garros – Negyeddöntőben búcsúzott Bondár Anna párosban

Kiesett Bondár Anna és belga társa, Greet Minnen kikapott szerdán a Cori Gauff, Jessica Pegula amerikai kettőstől a női páros negyeddöntőjében, a francia nyílt teniszbajnokságon.

2022. június 1., 20:47

Szerző:

A világranglistán egyesben 61. helyezett magyar játékos és partnere az első szettben 36 perc alatt maradt alul úgy, hogy 0:1-nél és 4:5-nél elveszítette adogatójátékát, miközben az ellenféllel ez csak egyszer, 2:3-as állásnál fordult elő.

Az 54 percig tartó második szett viszont magyar szempontból jobban alakult, az ötödik gémben Bondárék elvették ellenfelük adogatását, és ez az előny a végéig kitartott.

A 42 perces döntő játszmában a hajráig mindkét fél egyszer vesztette el szervagémjét, majd 4:5-nél az ellenfél 0-40-re ellépett, és innen már nem tudott visszajönni a meccsbe a magyar, belga duó.

Bondár egyesben a nyitófordulóban búcsúzott, két szettben kapott ki a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovától.

Eredmény:
női páros, negyeddöntő:
Cori Gauff, Jessica Pegula (amerikai, 8.)-Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 4:6, 6:4

(Kiemelt képünk illusztráció. Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)

Hosszú Katinka az ötödik idővel bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati zárónapján.