Bánhidi: Olimpiai hangulatot egyáltalán nem éreztünk, inkább Covid-hangulat volt Kínában

A rövidpályás gyorskorcsolya-váltó csapatmenedzsere beszámolt az olimpiai élményeikről.

2021. október 26., 13:22

Szerző:

Bánhidi Ákos csapatmenedzser szerint még sok a nyitott kérdés az olimpiai címvédő magyar rövidpályás gyorskorcsolya-váltó összeállításával kapcsolatban, írja az MTI.

„Mindegyik versenyzőnek van esélye, akár itt van, akár nincs. Burján Csabinak ráadásul nagyon magas tapasztalati tényező is van a tarsolyában. Ezeket mind kalkulálnunk kell, hogy az adott pillanatban a lehető legjobban tudjunk formát élesíteni” 

– mondta Bánhidi.

Az első, pekingi vk-fordulón ezüstérmes magyar váltót az olimpiának is otthont adó csarnokban rendezett viadal döntőjében Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Nógrádi Bence alkotta, utóbbi helyett az elődöntőben Tiborcz Dániel, az előfutamban pedig Jászapáti Péter futott.
A körülményekről Bánhidi Ákos azt mondta, a jég minősége nagyon jó volt, ha az olimpián is ilyen lesz, annak örülni fognak, mivel ez kedvez a technikás magyar versenyzőknek.

„Olimpiai hangulatot egyáltalán nem éreztünk, inkább Covid-hangulat volt Kínában és van most Japánban is. Buborékrendszerben zajlanak a versenyek, így a szállodán és a jégpályán kívül szinte nem is látunk semmit, de az üres stadionban semmi tűz vagy előkészület nem volt” 

– mondta már a nagojai vk-forduló helyszínéről a csapatmenedzser.

Bánhidi kiemelte, egy-két kisebb negatív meglepetést leszámítva a magyar csapat Pekingben hozta azokat az eredményeket, amiket elvárt, a három szerzett érem nagyon jó eredmény. Egyedül a remeknek számító, 4:05 perces időt futott női váltónak lehetett volna egy kicsit több szerencséje a sorsolásnál, mert ezzel a teljesítménnyel ki lehet jutni az olimpiára, ha nem a kínaihoz és az olaszhoz hasonló erősségű csapatokkal kerülnek szembe.

(Kiemelt kép: illusztráció. Liu Shaolin Sándor a gdanski rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság férfi 1000 méteres versenyének selejtezőjében 2021. január 22-én. Fotó: MTI/EPA-PAP/Adam Warzawa)