Magyar Kupa: az Újpest legyőzésével a Puskás Akadémia az utolsó negyeddöntős

A Puskás Akadémia jutott utolsóként a legjobb nyolc közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában, miután tizenegyespárbajban legyőzte az Újpestet a csütörtökön játszott nyolcaddöntős mérkőzésen.

2023. február 9., 21:58

Szerző:

A Magyar Kupában a Puskás Akadémia először győzte le a fővárosi lila-fehér együttest.

A felcsúti találkozón 90 perc alatt nem sok veszélyt jelentettek a csapatok a kapukra, igaz, a hajrában valamelyest felpörgött a meccs és nagyobb volt az iram, gól azonban nem esett. A hosszabbításban inkább a küzdelem dominált, javarészt a mezőnyben folyt a játék, így végül maradt a gól nélküli döntetlen és jöhetett a tizenegyespárbaj. Ennek során a felcsúti csapat játékosai céloztak pontosabban, és hat sorozat után 5-4-re nyertek.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 0-0 - tizenegyesekkel: 5-4

(Kiemelt kép: Felcsút, 2023. február 9. Az újpesti Diaby Abdoulaye (k) fejel a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. MTI/Vasvári Tamás)

Remekül sikerült a szezonzáró a magyar bothúzóválogatott számára, a tizenhárom fős magyar csapat a Breznóban rendezett Európa-bajnokságról nyolc éremmel térhetett haza. A csapatvezetőből versenyzővé előlépő Deli Tamás Európa-bajnoki címe mellett Véró Alex állhatott még fel a dobogó tetejére, ő pedig rögvest megszerezte abszolútban a Magyarország valaha volt legjobb helyezését is.