Atlétikai vb: kéretik iparkodni, és két órával korábban érkezni a helyszínekre huszadikán

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt a megszokottnál korábban, 16.30 órakor kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság esti programja és a szervezők azt tanácsolják a nézőknek, hogy már két órával hamarabb érkezzenek meg a Nemzeti Atlétikai Központba.

2023. augusztus 20., 10:08

Szerző:

A korai érkezésért cserébe koncerttel, fesztivál hangulattal, izgalmas aktivitásokkal és elérhető áron kínált hideg frissítőkkel várnak minden szurkolót a gyönyörűen kialakított stadionparkban.

Az esti programra minden jegy elkelt, így 30 ezer szurkoló érkezik majd a Nemzeti Atlétikai Központba. Diplomáciai csúcs is van a fővárosban, 14 kiemelten védett személy is jelezte részvételét a világbajnokságon, ami fokozott biztonságot igényel a rendezőktől. Mindehhez hozzáadódik az augusztus 20-án megszokott erős forgalom, a változások a tömegközlekedésben és a lezárások a belvárosban. Emiatt a szervezőbizottság arra kéri az atlétikai világbajnokságra érkező vendégeket, hogy már délután fél 3-kor érkezzenek meg a stadionba.

A stadionparkban található medálplázában és a szurkolói zónában folyamatosan lesz a zene, 15 óra után nem sokkal koncertet ad a Parno Graszt. A felújított Duna-part fehér homokos partja is várja a nézőket.

A szervezők jelezték, a stadion jól megközelíthető tömegközlekedéssel, elsősorban az 1-es és 2-es villamost javasolják a Közvágóhídig, vagy a 4-es, 6-os villamost a Boráros térig, ahonnan vagy átszállással, vagy egy 15 perces sétával könnyen elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata.

Miután jegyek már nem kaphatók erre a különösen várt napra, a szervezők azt tanácsolják a bérlettel rendelkező szurkolóknak, hogy feltétlenül legyenek ott a versenyen, vagy ha nem tudnak elmenni, adják át a bérletüket másoknak, akik esetleg nem tudtak már jegyet venni.

(Kiemelt képünk: Atlétikai vb. Budapest, 2023. augusztus 19. A Nemzeti Atlétikai Központ a budapesti atlétikai világbajnokság első napján, 2023. augusztus 19-én. MTI/Derencsényi István)