Az Arsenal lemosta a pályáról a Crystal Palace-t

Három nyeretlen meccs után ismét három pontot szerzett az Arsenal a Crystal Palace ellen az angol Premier League szombati fordulójában.

2024. január 20., 16:34

Szerző:

Az Arsenal az első félidőben két szögletből került kétgólos előnybe a Crystal Palace ellen, a fordulás után pedig Trossard gólja, valamint Martinelli duplája biztosította be a három pontot – írja a sportal.hu.

A második gól kapcsán a Premier League még a meccs közben kiadott egy közleményt, miszerint a visszajátszások alapján öngólnak ítélik a találatot.

 

A gól után hiába tiltakoztak a Palace játékosai, mondván, szabálytalanul akadályozták a kapusukat, a játékvezető megadta a találatot, a VAR pedig megerősítette a pályán hozott döntést.

„Nem volt szabálytalan a gól, a kapusnak erősebbnek kell lennie! Egyszerűen el kellett volna takarítania White-ot az útból, az Arsenal játékosának joga van ott állni! A kapusnak erősebbnek kell lennie" – mondta a szünetben a Sky Sports szakkommentátoraként dolgozó Gary Neville, a Manchester United korábbi védőjéhez hasonlóan egy másik egykori United-hátvéd, a TNT szakértőjeként dolgozó Rio Ferdinand is úgy vélte, hogy az Arsenal szabályos gólt szerzett.

Premier League

21. forduló

Arsenal–Crystal Palace 5–0 (Gabriel 11., Henderson 37. – öngól, Trossard 59., Martinelli 94., 95.)

Az élmezőny állása 1. Liverpool 45 pont/20 meccs (43–18), 2. Manchester City 43/20 (48–23), 3. Arsenal 43 (42–20), 4. Aston Villa 43 (43–27), 5. Tottenham 40 (44–31)

(Kiemelt képünk forrása: Premier League X (Twitter) csatornája)