Australian Open: kemény meccs után Arina Szabalenka a női bajnok

A szombati döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a kazah Jelena Ribakinát az Australian Open női döntőjén Melbourne-ben.

2023. január 28., 12:35

Szerző:

A belarusz Arina Szabalenka nyerte meg a női egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon (Australian Open), mivel a szombati döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a kazah Jelena Ribakinát.

Az eddigi három tétmérkőzésüket megnyerő Szabalenka - aki 2021-ben párosban már diadalmaskodott az Australian Openen - idegesen kezdett, és moszkvai születésű ellenfele 3:1-re elhúzott. A 24 éves, idén még szettet sem vesztő fehérorosz 4:4-nél utolérte a szintén óriásiakat ütő Ribakinát, aki azonban ismét brékelt, és 35 perc elteltével játszmaelőnybe került.

A folytatásban Ribakina visszaesett, miközben a fehérorosz stabilizálta a játékát, 5:2-nél fogadóként még elszalasztott két játszmalabdát, ám ezután kiszerválta a szettet. Az utolsó felvonásban 3:3 után a jobban összpontosító Szabalenkáé lett az első brék, aki 5:4-nél adogatóként lezárta a 2 óra 28 perces meccset.

Az első Grand Slam-trófeáját megszerző Arina Szjarhejevna Szabalenka pályafutása 12. serlege, a Daphne Akhurst Trófea mellé 2,98 millió ausztrál dollárt (759 millió forint) kapott.

(Kiemelt kép: Arina Szabalenka a 2023-as Australian Open döntője után. Fotó: William West / AFP)