Aalborgban veszített a Szeged

A Szeged 33-27-re kikapott a dán Aalborg HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, csütörtökön.

2023. február 9., 20:42

Szerző:

Eredmény, csoportkör, 11. forduló, B csoport: Aalborg HB (dán) - OTP Bank-Pick Szeged 33-27 (15-11)
-----------------------------------------------------
lövések/gólok: 51/33, illetve 44/27
gólok hétméteresből: 3/2, illetve 7/6
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A hazaiak keretéből Mikkel Hansen és Buster Juul-Lassen, a vendégektől Bodó Richárd és Luka Stepancic hiányzott.

A meccs első negyedében felváltva vezettek a csapatok (6-6), a szegediek csak egy lövést rontottak, majd több mint másfél percig kettős emberelőnyben kézilabdázhattak és elléptek 8-6-ra. Innentől kezdve egyre többet hibáztak a vendégek, egyre több volt az eladott labda, ezt kihasználva a jól védekező Aalborg egy 6-1-es sorozattal elhúzott, a szünetben pedig 15-11-re vezetett.

A magyar bajnoki címvédő a második félidő elején sem tudott olyan összeszedetten teljesíteni, mint a meccs első harmadában, így a dánok egy újabb 4-1-es szériával tovább növelték előnyüket (20-14). A találkozó utolsó negyedében már nem volt kérdés a győztes kiléte, a Szeged csökkenteni sem tudta hátrányát, és a nyitó húsz percben látottakhoz képest meglepően sima vereséget szenvedett.

A vendégeknél Sebastian Frimmel hét, Bánhidi Bence és Bogdan Radivojevic négy-négy góllal, Mikler Roland hét, Mirko Alilovic két védéssel zárt. A túloldalon a mezőny legjobbjának megválasztott Sebastian Barthold nyolc találattal, Mikael Aggefors kilenc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két együttes tizedik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett negyedszer győzött az Aalborg.

A négy győzelemmel és hét vereséggel csoportja hatodik helyén álló Szeged egy hét múlva a német THW Kielt fogadja. A hét sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező – csoportjában második helyezett – Veszprém szintén jövő csütörtökön a német SC Magdeburg vendége lesz a BL csoportkörében. Az egyenes kieséses szakaszba az első hat helyezett jut.

(Kiemelt kép: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP)