Végül nem került a legjobb tízbe Érdi Mária vitorlázó

A Laser Radial hajóosztályban szereplő Érdi Mária a 13. helyen végzett a tokiói olimpián.

2021. július 30., 09:48

Szerző:

A 23 éves magyar vitorlázó a pénteki első, összességében kilencedik futamban a 15. helyen ért célba, így már ekkor biztossá vált, hogy nem lehet majd ott a legjobb tízet felvonultató vasárnapi éremfutamban. A zárószakaszon messze volt a legjobbaktól, a 25. helyen haladt át hajójával a célvonalon. Ez utóbbi eredményét kiejtette a végelszámolásnál – írja az MTI.

A Rióban 14. és ott futamgyőzelmet is elért versenyző a tokiói játékokon az ötödik futamban nyújtotta a legjobb teljesítményt, amikor a második volt. Pénteken – várhatóan – Vadnai Benjamin (Laser Standard) is befejezi majd szereplését, aki összesítésben a 18. helyről várta az utolsó két futamát.

(Kiemelt kép: Érdi Mária a tokiói nyári olimpia vitorlásversenyének női Laser Radial hajóosztályában az Enosima Jachtkikötőben 2021. július 27-én. Fotó: Olivier Hoslet / MTI/EPA)

Az ETO rekordot jelentő, 60 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 52 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.