A tekvondós Józsa Levente búcsúzott

Nem sikerült a vígaszág a tékvondós Józsa Levente számára, búcsúzott az olimpiától. 

2024. augusztus 9., 09:15

Szerző:

Nem jutott vigaszágra Józsa Levente a tekvondósok 68 kilogrammos súlycsoportjában, így befejezte szereplését a párizsi olimpián.

A 21 éves magyar versenyző első meccsén, a 16 között a kínai Liang Jü-suajtól kapott ki két menetben, és csak abban bízhatott, hogy riválisa bejut a döntőbe.

„Egyáltalán nem erre számítottam, jobbnak is gondoltam magam kínainál, az első menet simán meg is volt. Sajnos egy hete volt egy betegségem, belázasodtam, és ugyan egy nap alatt jobban is lettem, kondiban teljesen elfogytam. A végén nem azért lett ennyi az eredmény, mert jobb lenne a srác, hanem egyszerűen már nem tudtam rúgni”– nyilatkozta Józsa

Vígaszágon sem sikerült a továbbjutás Józsa Leventének


Erre papíron nem sok esély volt, mivel az ázsiai versenyző a nyolc között a címvédő üzbég Ulugbek Rasitovval találkozott, akit végül az első menetben még meg tudott szorongatni (2-1), a másodikban azonban már nem volt esélye ellene (9-2).

Józsa Levente korábban ezüstérmet szerzett a római GP-n, aranyérmet a szerbiai G1-es versenyen, majd aranyéremmel zárt Manchesterben a Grand Prix Finalon.


A magyar tekvondósok közül Salim Omar Gergely szerdán a kilencedik helyen végzett az 58 kilogrammosok között, a küldöttség harmadik, egyben utolsó tagja, a 18 éves Márton Viviana pénteken a 67 kilogrammos súlycsoportban lesz érdekelt. A sportág első magyar női olimpikonja a 16 között az elefántcsontparti Ruth Gbagbival találkozik, utóbbi sorozatban a negyedik ötkarikás viadalán vesz részt, három éve Tokióban, 2016-ban pedig Rio de Janeiróban egyaránt bronzérmes volt.

(Kiemelt képünk: Józsa Levente (piros) és a kínai Liang Jü-suaj a férfi tekvondósok 68 kilogrammos versenyének a nyolcaddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 8-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)