A magyar csapat egy balszerencsés góllal végül vereséget szenvedett

A magyar női labdarúgó-válogatott egy balszerencsés góllal 1-0-s vereséget szenvedett az írektől pénteken a Nemzetek Ligája B divíziójában, Dublinban.

2023. december 2., 08:02

Szerző:

Az idén világbajnoki résztvevő ír együttes – amely már korábban kiharcolta feljutását – szeptember végén 4-0-ra nyert Budapesten.
A magyar csapat ezúttal sokáig jól tartotta magát, és helyzeteket is alakított ki, a 65. percben azonban gólt „ajándékozott” a hazaiaknak: egy jobb oldali beadásnál Szőcs Réka kezéből kicsúszott a labda, amely a menteni igyekvő Csiszár Henrietta lábáról a kapuba került.

A csoport első helyezettje közvetlenül felkerül az A divízióba, az utolsó pedig kiesik a C-be. A második helyezett rájátszásban küzdhet a feljutásért, és a Margret Kratz szövetségi kapitány irányította magyar együttes kedden az albánokkal szemben itthon próbálhatja meg visszaelőzni a jelenleg második északíreket.

Eredmény, B divízió, 1. csoport, 5. forduló:
Írország-Magyarország 1-0 (0-0)
--------------------------------
gólszerzők: Csiszár (65., öngól)

Az állás: 1. Írország 15 pont, 2. Észak-Írország 7, 3. MAGYARORSZÁG 5, 4. Albánia 1

(Kiemelt képünkön: a magyar női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3-0-ra legyőzte pénteken Üzbegisztánt Szombathelyen. Fotó: MLSZ)