A Kisvárda könnyedén legyőzte Mezőkövesdet

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4-2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

2022. augusztus 7., 17:54

Szerző:

A mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Kisvárda, amely a vezetés birtokában is nagy fölényben futballozott, azonban nem tudta növelni az előnyét. A 30 fokos hőségben az idő múlásával alaposan visszaesett a tempó, ebben a periódusban mindkét csapat óvatosan, kevés kockázatot vállalva futballozott, így a kapuk nem forogtak veszélyben. Az ivószünet után épp kezdtek erőre kapni a vendégek, de lendületüket hamar megtörte Schmiedl kiállítása, ráadásul az eset utáni szabadrúgást követően azonnal megduplázta az előnyét a hazai gárda, amely ennek ellenére nem nyugodhatott meg, mert a szünet előtt szépített az emberhátrányban lévő rivális.

Az emberelőnyben futballozó piros-fehérek nagy lendülettel kezdték a második félidőt, és bő tíz perc alatt két gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszott a Kisvárda, a Mezőkövesd már kizárólag a védekezésre összpontosított, hogy elkerülje a kiütéses vereséget, ezt végül sikerült elérnie Tordai bravúros védéseinek köszönhetően, sőt, a végére kiengedő hazaiakat egy szépítő góllal meg is büntette, de a vereséget nem tudta elkerülni.


OTP Bank Liga, 2. forduló:

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (2-1)

Kisvárda, 1927 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Camaj (6.), Melnyik (37.), Ilievski (49.), Makowski (56.), illetve Leoni (45+3., öngól), Jurina (79.)
    piros lap: Schmiedl (35.)
    sárga lap: Kállai (5.), Pillár (45+1.)

Kisvárda Master Good:

Hindrich - Hej, Vranjanin, Kovacic (Széles, 75.), Leoni - Melnyik, Makowski (Bíró, 66.), Lucas, Asani (Czérna, 79.) - Camaj (Heles, 66.), Ilievski (Mesanovic, 75.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tordai - Kállai (Madarász, 62.), Schmiedl, Karnyickij (Pillár, 40.), Bobál D. - Vajda, Cseke, Nagy G. (Besirovic, 40.), Cseri (Molnár G., 62.) - Jurina, Drazic

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A magyar versenyzők öt érmet, közte két aranyat nyertek a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság pénteki napján, amelyen utánpótlás korosztályokban zajlott a küzdelem.