Olimpiai bajnok vízilabdázókkal játszottak a fiatal tehetségek

Az MVLSZ és az E.ON folytatja együttműködését a 2021/22-es szezonban. A bejelentés után a KSI 2007-es születésű fiúcsapata játszhatott együtt Leimeter Dórával, Magyari Aldával, Nagy Viktorral, Hárai Balázzsal és Hosnyánszky Norberttel.

2021. augusztus 26., 20:30

Szerző:

Hét év után tovább folytatja együttműködését a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) és az E.ON Hungária Csoport – jelentették be csütörtök délelőtt. A 2021/22-es szezonra szóló megállapodást Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója írták alá. A megegyezés értelmében a vállalat továbbra is névadó főszponzora lesz a szeptember 8-án kezdődő férfi, valamint az október 22-én rajtoló női OBI-es bajnokságnak, a téli FINA világligában pedig hivatalos partnerként segíti a sportolókat.

Az eseményen Vári Attila és Kiss Attila megköszönték egymásnak az eddigi munkát. Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pedig elmondta, a magyar válogatottakra több nemzetközi kihívás is vár a következő időszakban, ami miatt különösen fontosnak tartja a szövetségi partnerek támogatását.

A bejelentés után a jövő ifjú tehetségei, a KSI 2007-es születésű vízilabdázói leshettek el néhány trükköt az E.ON Hungária Csoport budapesti Tromos sporttelepén a női és a férfi válogatott játékosaitól: Leimeter Dóra, Magyari Alda, Nagy Viktor, Hárai Balázs és Hosnyánszky Norbert vegyes csapatokban játszott barátságos meccset 20 vízilabdázó fiatallal. A játékot Märcz Tamás vezette, a közvetítésről pedig Hajdú B. István riporter gondoskodott.

„Nagyszerű mérkőzés volt” – mondta a 168.hu-nak Hajdu B. István, aki úgy vélekedett, a felnőtt vízilabdázók partnerek voltak a játékban, a gyerekeknek pedig óriási élményt jelentett a meccs. „A fiatalok az elején kicsit megilletőtek. De, aki valaha játszott már a példaképével, tudja, hogy ez természetes. A lényeg az volt, hogy mindenki jól érezze magát, ami megtörtént” – tette hozzá.

Leimeter Dóra olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó szerint nemcsak a fiataloknak, a résztvevő sportolóknak is élmény marad a meccs. „Mindig öröm kisgyerekekkel vízilabdázni. Remélem, nekik is jó tapasztalat volt a mai játék. A meccs után egyébként arról beszéltünk Nagy Viktorral, hogy ma nagyon sok olyan gyerek játszott velünk, akivel megéri foglalkozni. Nyilvánvaló volt, hogy vannak köztük tehetséges vízilabdázók” – mondta lapunknak Leimeter. A barátságos meccs végül döntetlennel zárult.

 

(Kiemelt kép: Olimpiai bajnok vízilabdázókkal játszottak a fiatal tehetségek Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

A londoniak az algériai Mohamed Szaid Benrahma 11-esével kerültek előnybe a 62. percben, de nem sokkal később az olasz rivális Giacomo Bonaventura pontos lövésével egyenlített. A találkozót eldöntő találatot Jarrod Bowen szerezte a rendes játékidő utolsó percében. Így a West Ham United nyerte a második alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, szerdán a prágai döntőben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.