Vágó: Meseszerű az egész Széll Kálmán-terv

Olyan elképzelések vannak az új Széll Kálmán Tervben, amik csak Matolcsy György fejében léteznek, ezért meseszerű az egész – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vágó Gábor LMP-s parlamenti képviselő.

2012. április 24., 19:00

Vágó szerinta konvergenciaprogramban két megfoghatatlan tétel is van. Az egyik, hogy 2014-re két és fél százalékos lesz a gazdasági növekedés, a másik pedig, hogy két százalékkal csökken majd a munkanélküliség.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az új Széll Kálmán Terv fércmunka, a 199. és a 245. oldal például szóról szóra megegyezik, gyakorlatilag Schmittelték.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette. A forint árfolyamra érdemben nem volt hatással a döntés.

Hamarosan lejár az adóbevallás idei határideje. Aki nem véglegesíti a tervezetet, nem is nézi át, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve – automatikusan érvényes bevallássá válik a tervezete május 21-ével.