Szijjártó is a GE lámpagyárai körül sompolyog

2017. november 22., 12:46

Szerző:

A magyar állam képviselőjeként Szijjártó Péter miniszter is beszállt azokba a tárgyalásokba, amelyek az amerikai General Electric magyarországi fényforrásüzletágának eladásáról folynak – írja a HVG.hu.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A GE Lighting – amely ötezer embert foglalkoztat, egyebek között Budapesten és Nagykanizsán –  139 év után teljes fényforrásüzletágától megválna.

A GE magyarországi üzletágai együttesen több ezer milliárd forintot forgalmaznak, idehaza is elsősorban a GE LED-es termékeivel korszerűsítették a települések közvilágítását, amelyben főként Tiborcz István korábbi cége, az Elios Innovatív Zrt. szerzett múlhatatlan érdemeket, egyebek mellett nekik köszönhető, hogy esténként több magyar városra is feneketlen, középkori sötétség borult.

A cég Tiborcz távozása után sem került nagyon távol a családtól, ugyanis az üzleti körükben mozgó befektetőé, Paár Attiláé lett.

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.