Kínai gyár épülhet a Szeged-környéki földeken

Elkezdtek kisajátítani a Szeged környéki földeket a 21 milliárdos kormányzati támogatással épülő ipari parkhoz, amely sajtóértesülések szerint a BYD gyárának otthona lesz – írja a 444.

2023. október 25., 17:24

Szerző:

A lap szerint azt, hogy pontosan mi épül ott, azt nem lehet tudni, de a G7 és az Mfor információi szerint is a BYD gyára lesz az egyik szerencsés.

Az ellenzéki pártok által támogatott szegedi polgármester, Botka László megerősítette a G7-nek, hogy tárgyalnak egy nagyobb beruházásról. Azt viszont nem mondta el, hogy ki a befektető.

A helyszín most még mezőgazdasági terület Szeged határában, jó minőségű földekkel, sok kistulajdonossal és egy 130 hektárnyi egybefüggő területet bérlő nagyobb mezőgazdasági vállalkozással. A G7-nek több földtulajdonos és -használó megerősítette, hogy a kisajátítási eljárás már meg is indult – írja a 444.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó cége, a BYD autógyárban, a dél-kínai Sencsenben 2023. október 19-én. Balra Vang Csuan-fu, a BYD alapító-elnöke (b), jobbra Lantos Csaba energiaügyi miniszter (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

2024. szeptember 25., 15:31

Megjelenése óta rengeteg vád éri a Temu nevű kínai webshopot, ám bőven akad olyan eset is, amikor a kínai gyökerekkel rendelkező cég vétlen az átverésekben. Az alábbiakban ezekre hozunk pár példát.