Ilyen kellemetlenségekre számíthatnak az OTP ügyfelei

Bizonyos ügyletek elintézése lehetetlenné válik, az OTP egyes szolgáltatásai teljesen leállnak.

2024. június 25., 15:48

Szerző:

Bankszünnapot tart bizonyos szolgáltatásokhoz kapcsolódóan az OTP bank június 30-án – jelentette be a pénzintézet a honlapján.

A bankszünnap elsősorban a lakossági hiteligénylésekhez kapcsolódó szolgáltatásokat érinti, ezek június 30-án 12:00 és 23:59 között nem lesznek elérhetőek sem a netbankon keresztül, sem a pénzintézet applikációjában.

Bár ez a dátum most vasárnapra esik, de érdemes tudni, hogy a bankszünnap nem jelenti azt, hogy a pénzintézet minden szolgáltatása leáll, sőt ha hétköznapra eső dátumról lenne szó, a bankfiókok is nyitva tartanának. A bankszünnapot általában tervezett technikai fejlesztések miatt rendelik el, és abban az esetben beszélhetünk róla, amikor a pénzintézet bizonyos szolgáltatásai legalább 4 órán át nem elérhetőek.

Ezúttal a bankkártyás fizetést és az átutalásokat sem érinti a fejlesztés, a hitelügyintézésre viszont nem lesz mód.

Az OTP is hétvégére időzíti a leállásokat

A digitális fejlesztésekre mindenki banknál szükség van, ám a bármilyen okból elrendelt bankszünnapokról a Magyar Nemzeti Bank előírásai szerint az ügyfeleket kötelező előzetesen tájékoztatni.

Bevett szokás, hogy hétvégén bizonyos szolgáltatások nem elérhetőek egy-egy banknál a fejlesztések miatt, de például mindez a bankkártyás fizetések korlátozását a legritkább esetben érinti.

Most azok kerülhetnek kellemetlen helyzetbe, akik június 30-án az alábbi ügyekkel kapcsolatban szeretnének intézkedni a saját netbankjukban vagy a mobilalkalmazásban, ugyanis az alábbi hitelekhez köthető szolgáltatások elérhetetlenek lesznek:

  • ingatlan- és jelzáloghitel
  • személyi kölcsön
  • babaváró kölcsön
  • áruhitel
  • hitelkártya
  • folyószámlahitel

Azoknak is érdemes résen lenniük, akik most terveztek egy nyári felújítás miatt kölcsönt igényelni, esetleg a nyaraláshoz lenne szükségük egy kis kiegészítésre, ugyanis ezen a napon ez nem lesz lehetséges, és nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha nem intézkednek időben.

Mint ahogyan azt mi is megírtuk, az OTP Bank év eleje óta folyamatosan tart hasonló bankszünnapokat: márciusban és májusban is több leállást jelentettek be, bár ezek között voltak olyanok is, amelyek csak néhány órán át tartottak.

(Kiemelt képünk forrása az OTP Bank Facebook-oldala)