Összedobták az aprót: majdnem 22 milliárdja volt a Fradinak, mégis veszteségesek

A Mészáros Lőrinc gyerekeihez köthető Fejér Tervező és Mérnöki Kft. 220 millió forinttal támogatta meg a sportklubot, de valójabán ez elenyésző összeg a majdnem tizennégy milliárd közpénztámogatáshoz képest. 

2023. június 30., 12:00

Szerző:

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) 2022-es gazdasági beszámolójának áttekintéséből az látszik, hogy a Ferencvárosi Torna Club összesen 21,8 milliárdból gazdálkodhatott. Ez lényeges növekedés az egy évvel korábbi 8,7 milliárd forinthoz képest – nézte át a tornaklub 2022-es gazdasági beszámolóját az mfor.hu.

A Fradi működtetése 2022-ben 21,6 milliárd forintba került, az adó elszámolása után 7 milliós veszteséggel zárta az évet. A bevétel több mint fele közpénzből érkezett támogatás, a központi költségvetésből 13,9 milliárdot kapott a sportegyesület, további majdnem öt milliárdot a Honvédelmi Minisztérium állt. 

Hét magáncég is beszállt a támogatásba, köztük két új. A Szentkirályi Magyarország Kft. is 1,27 millió forinttal, míg a Fejér Tervező és Mérnöki Kft. 220 milliót, a többi öt szereplő további több mint 420 millióval dobta meg a sportklubot. 

(Kiemelt képünk: Kubatov Gábor, az FTC elnöke „A nagy Fradi lemez: a zene ereje” című válogatásalbum bemutatóján az MVM Dome-ban 2022. szeptember 13-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A járműipar komoly nehézségekkel küzd, amiből következően szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz elhalasztaná a hatalmas méretű gyárberuházását, egyesek pedig tényként kezelik, hogy a cég már le is tett arról, hogy megduplázza hazai gyártókapacitását.