Most érdemes bankban dolgozni, óriási a verseny a munkaerőpiacon

A nagybankoknál jellemzően száznál is több az üres álláshely, ezek többsége budapesti.

2021. szeptember 27., 12:20

Szerző:

Hatalmas a verseny a bankok körében a munkaerőpiacon. A hitelintézetek folyamatosan lesik, mekkora béremelés van a konkurenciánál, egyes területeken ugyanis nagyon nehéz megtalálni a szakembereket. Főleg az informatikusokra nagy a kereslet, de gyakorlatilag minden banki területen vannak üres pozíciók – írta a Napi.hu.

A nagybankoknál jellemzően száznál is több a betöltetlen pozíció, viszont a legnagyobb kereslet a bankos IT-sokra van. A K&H, OTP és a Raiffeisen szerint is az IT területen a digitális fejlesztéshez kapcsolódó, vagy speciális ismerettel rendelkező vagy rendszerrel dolgozó kollégák a legkeresettebbek, a szokásosnál hosszabb ideig is tart a pótlásuk.

(Kiemelt kép: Az OTP Bank Nyrt-nek, Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjának logója a főváros V. kerületében, a Deák Ferenc utca 7-9. szám alattben működő fiókja épületén. A bank Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet kiszolgálva. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)