Korszakos bejelentést tett a német kancellár

A müncheni nemzetközi autókiállítást a német kancellár nyitotta meg. Itt kijelentette, hogy, már a jövő héten beterjesztenek egy törvényt, ami a benzinkutak 80 százaléka számára előírja, hogy legalább 150 kW teljesítményű villámtöltőket telepítsenek a villanyautók számára.

2023. szeptember 7., 07:08

Szerző:

Ahhoz ugyanis, hogy az emberek többsége villanyautót válasszon, szükség van egy, a jelenlegi benzinkutak számával közel hasonló töltőhálózat kiépítése szükséges.

Németországban jelenleg 30 000 nyilvános és 700 000 privát töltő van üzemben, és további 300 000 otthoni töltő telepítése van folyamatban – írja a villanyautosok.hu.

Az energiaárak kapcsán a kancellár úgy véli, már visszatért az áram ára a háború előtti időszakra, és háromszor annyiba kerül egy benzines üzemeltetése mint egy villanyautóé. Így, szerinte öt év alatt megtérül a drágább hajtáslánc választása.

(Kiemelt kép: Olaf Scholz német kancellár (SPD) ellátogat a Mercedes Benz standjára az IAA megnyitóján. Az IAA MOBILITY 2023 Nemzetközi Autószalonra Münchenben kerül sor szeptember 5. és 10. között. Fotó: Matthias Balk/dpa via AFP)