Nyereséggel zárta a tavalyi évet az Aston Martin, de így is elmaradtak a várt eredménytől

Nem veszik annyian a nagyjából egy milliárd forint értékű autójukat, mint gondolták.

2022. január 10., 06:55

Szerző:

Jelentősen, 82 százalékkal több autót szállított le a kereskedőknek tavaly az Aston Martin luxusautó gyártó, amelynek adózott eredménye ugyanakkor elmaradt a várttól, mert a tavalyi utolsó negyedévben kevesebbet szállított ki a Valkyrie sportautójából.

Az Aston Martin közölte, hogy a tavalyi utolsó három hónapban 10 Valkyrie autót szállított ki, ami elmaradt a tervezettől. A limitált, 150 darabszámú Aston Martin Valkyrie ára nagyjából 3-3,5 millió dollár között van. A járműgyártó részben emiatt a becsültnél kisebb, mintegy 15 millió font (20 millió dollár) nyereséggel zárta a tavalyi évet.

Az Aston Martin tavaly összesen 6182 autót adott el, amihez nagy mértékben járult hozzá első sportautója, a DBX iránti élénk kereslet. Az 1913-ban alapított cég részvényeivel 2018 októberében indult meg a kereskedés a londoni tőzsdén, azóta az árfolyama csaknem 30 százalékkal csökkent.

(Kiemelt kép: Az Aston Martin AM-RB 003 koncepció autó a Shangai autóshow-n 2019. április 26-án. fotó: Shan he / Imaginechina / Imaginechina via AFP)

Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy lesz vagy nem lesz – mondta a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.