Ötmilliiád forint közpénzt kapott Áder János alapítványa, a Kék Bolygó

2020. május 28., 09:07

Szerző:

A kormány 5 milliárdot ad Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának – írja a szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot idézve a 444.

A köztársasági elnök klímavédelmi alapítványa már 2019-ben is 10 milliós veszteséggel zárta az évet, de a kormány most kicsit megtolja az alapítvány szekerét azzal, hogy 5 milliárd forint tőkealapot biztosít a tevékenységei bővítésére és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérésére.

A Kék Bolygó a 2018. október 15-e és 2019. június 30-a közötti időszakra 499 millió forint támogatást kapott – emlékeztet a portál.

Az RTL Klub tavaly februári riportja szerint a alapítvány átszámítva havi 8855 eurót (akkor 2,7 millió forintot) fizetett azért a A Várkert Bazárra és a Dunára néző irodáért, amelyben öt főállású munkatársa dogozik. A 350 négyzetméteres irodát a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérlik.

A forint árfolyama péntek reggelre szinte nem változott az előző esti jegyzéséhez képest az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében viszont kissé erősödött.