Mészáros Lőrinc harap még egy nagyot a Balaton-partból, lassan tényleg az övé lesz az egész magyar tenger

2018. január 8., 11:42

Szerző:

Gőzerővel szabják át Balatonföldvár eddig ismert arculatát, de hamarosan még komolyabb változások jöhetnek a tóparti városban. Miközben a helyi kikötő bővítése miatt sorra vágják ki a fákat a szabadstrandon, hogy a hűlt helyüket lebetonozhassák, és parkolót csináljanak belőle, az mfor.hu úgy tudja, hogy pár száz méterrel arrébb is rombolás és betonozás következik.

Mint a portál megtudta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkezdett megválni az ingatlanjai egy részétől. Köztük van földvár egyik legjobb fekvésű ingatlanja is, mely szintén eladósorba került. A közvetlenül a tó partján húzódó területen működik a város egyik ikonikus szállodája, a Hotel Három Hattyú, amelyet egy végelszámolás eredményeképpen vélhetően bezárnak. Helyi források szerint az alkalmazottakat február közepén küldik el.

Ha valóban így lesz, azt a város gazdasága is meg fogja érezni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kezelt és működtetett Jogar Hotel mellett ugyanis ez Balatonföldvár egyetlen egész évben üzemelő szállója, így ha felszámolják, azzal a nyári szezonon túl is sok vendégéjszaka fog kiesni.

A telek ingatlanpiaci vélemény szerint 1,2 milliárd forintot ér, de  a feltételezések szerint több, kevésbé értékes területtel kínálják egy csomagban, így akár a feléért is elkelhet.

A helyiek tudni vélik, már el is kelt, a vevő pedig szerintük nem más, mint Magyarország legismertebb és legtehetségesebb üzletembere, Mészáros Lőrinc multimilliárdos lehet, aki   az elmúlt évben a rakéta sebességével sajátította ki a Balatont kempingestül-borászatostul-rádióstul.

Fotó: Youtube

Az alapos gyanút erősíti, hogy a felcsúti polgármester  már tavaly nyáron érdeklődött a hotel telke iránt, és bár a Közút decemberi közlése szerint még nem zárultak le az adásvételek, a városban már készpénznek veszik, hogy a terület Mészároshoz került. A helyiek már azt is tudni vélik, mihez kezd majd a telekkel Orbán Viktor jó barátja: ledózerolja a szállót, és az aktuális divatot követve

luxus lakóparkot épít a helyére. Ha a luxus lakóparkok siófoki áraiból indulunk ki, akkor itt is összejöhetnek az 1 millió forint per négyzetméteres lakásárak.

Az mfor megkereste Mészárost, hogy igazak-e a híresztelések, de e-mailjeik megválaszolatlanul maradtak. De nem csoda, hiszen hősünknek annyi érdekeltsége van, hogy valószínűleg ő maga se tudja őket már fejben tartani – jegyzi meg némi éllel a portál. 

Emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Az uniós források befagyasztását feloldó folyamat első része lenne a tagállami önvizsgálat. Ennek 2023. március 31-ig kellene teljesülnie, és igaz, hogy a határidő nem kötelező, de ha késik a magyar kormány által vállalt 27 korrekciós intézkedés teljesítése, a kifizetések is csúsznak. Ráadásul a teljesítés pillanatától számítva még hónapokig tartó folyamat, míg az Unió elindítja a kifizetéseket.