Ma még a forint is sztrájkol

Szerda délelőtt hirtelen gyengülni kezdett a forint.

2022. október 5., 12:25

Szerző:

„Ma reggel ismét gyengülésnek indult a forint, így már a 420-421 forintos szintek közelében tartózkodik ismét az euró/forint árfolyama. A dollár tegnap nagyot gyengült az euróval szemben, így a paritás ismét elérhető közelségbe került, azonban a forint így sem tudott nagy erőt mutatni, így inkább felfelé mozdult el már tegnap is az euró/forint árfolyama. A Gazprommal kötött halasztott fizetésről szóló hírek is megmozgathatták a forintot” – idézi a KBC Equities-t a Napi.hu

Az euró ára 423,6 forint fölé ugrott, a dollár 426,5 fölött járt, a svájci frank 433,5-ig emelkedett.

(Egy budapesti pénzváltó a Szent István körúton. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

 

16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.