Olyan nagy a válság, hogy törli a járatait a Lufthansa

A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa azt közölte, hogy a nyári szezon közepén további több mint 2000 járatot töröl a frankfurti és a müncheni csomópontokon a létszámhiány miatt.

2022. június 24., 11:54

Szerző:

A társaság két hete arról tájékoztatott, hogy júliusban mintegy 900, pénteki és hétvégi belföldi és európai járatot töröl. A Lufthansa most azt közölte, hogy a megközelítőleg 80 ezer járatából további 2200 járatot leállít a frankfurti és müncheni légi csomópontokon. A törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra. 

A légitársaság jelezte tovább, hogy változások lehetnek a meglévő járatok menetrendjében,

„A légi biztonságot érintő sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet.” 

A Lufthansa azt ígéri, hogy törlés esetén haladéktalanul értesítik az utasokat. Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci utósokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején.

(Kiemelt képünk a Lufthansa járatai Berlinben. Fotó: Emmanuele Contini / NurPhoto / NurPhoto via AFP)