Akár negyven százalékkal is emelkedhet a közös költség idén

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke szerint a közös költség idén 30-40 százalék között növekedhet.

2023. január 16., 08:03

Szerző:

„Azt gondolom, 30-40 százaléknál nagyobb emelés nem lesz, mert nincs rá szükség. Ez körülbelül 300-3500 forintot jelenthet pluszban” – mondta Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke a Blikknek.

A szakember szerint az újépítésű társasházak közös költsége a duplája is lehet, de más társasházakhoz képest az ilyenekben a lakhatás színvonala is a többszöröse.

Arra kérdésre, hogy csökkenthető-e a közös költség, Kaplonyi elmondta, hogy most már nem. Ha mégis csökkentenék, akkor azzal az életkörülmények is romlanának.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy 1958-ban épület lakóház a kőbányai Szárnyas utcai, vagy más néven az egykori Gyárdűlő lakótelepen, amely utóbbi elnevezést a városrész, a környéken létesült gyárakról kapta. MTVA/Bizományosi: Róka László)

07:44

Január végén, február közepén jelennek meg az SZJA-bevallások tervezetei, érdemes ezeket minden magánszemélynek megtekinteni – mondta Marjai Gyula adószakértő a Jazzy Rádió Business Class című műsorában.

Tegnap 21:24

Budapesten és vidéken is érdemben lassult a lakásár-dinamika 2022 harmadik negyedévében – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön közzétett lakásárindexéből.

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi devizapiacon. A forint a napi mintegy fél százalékos gyengüléssel együtt is egy százalékot meghaladó nyereségben áll a heti kezdéshez képest.