Egy ponttal maradt le a Klubrádió „látványosan gyenge” pályázata

Mindössze egy ponttal nyert a frekvenciapályázaton a Klubrádióval szemben az az ismeretlen Kft., amelyről senki nem tud semmit, miközben a médiatanács látványosan gyengének nevezte a Klubrádió pályázatát. Arató András elnök-vezérigazgató , 66 pontot kapott a nyertes, míg a Klubrádió 65 pontot.

2011. december 23., 19:44

Arató András arra reagált, hogy a médiatanács látványosan gyengének nevezte a Klubrádió saját frekvenciájára benyújtott pályázatát.

Az elnök-vezérigazgató azt mondta, a médiatanács szóvivője amiatt tartott sajtótájékoztatót, hogy őket mennyi nemzetközi provokáció érte. Példát nem tudott mondani Kiricsi Karola – mondta Arató András. Valójában általános locsi-fecsi volt a tájékoztató – fogalmazott.


A médiatanács által látványosan gyenge pályázatnak nevezett dokumentációra a Klubrádió műsorszolgáltatási tapasztalatra, a magyar zene és helyi hírek arányára maximális pontszámot kapott – hívta fel a figyelmet Arató András.

Arató András értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet gyenge az a pályázat, amelyre a médiatanács a tartalmi szubjektív megítélés vonatkozásában a maximális pontszámot adta. Azt is meglehetősen furcsának találta, hogy az egyáltalán nem fellelhető, minimális törzstőkével bíró, névtelen Autórádió Kft.-re, melynek tulajdonosi szerkezete sem tiszta, a felelős médiatanács rábízott egy közvagyonelemet.

Az NMHH provokációnak tartja a Klubrádió pályázatát

A Klubrádió, mint minden pályázó ismerte a frekvenciapályázat értékelési szempontjait és az objektív kritériumok alapján adható pontszámokat, tehát vélhetően tudatosan adott be látványosan gyenge pályázati ajánlatot – közölte Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője péntek délután, a médiahatóság székházában tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

A pályázó az objektív pontszámok alapján utolsó volt és ezt már azzal sem tudta behozni, hogy a szubjektív kritériumokra maximális pontot kapott – mondta Kiricsi Karola.

A szóvivő szerint a május óta tartó pályáztatási eljárás során a legkülönbözőbb hazai és külföldi szervezetek és magánszemélyek igyekeznek nyomást gyakorolni a testületre annak érdekében, hogy a Klubrádió frekvenciát kapjon, vagy testület az esélyegyenlőséget megsértve a rádióra szabja a pályázatot.

„Ennek az ügynek a kapcsán, de utalva az egy éve tartó nyomásgyakorlásra, kijelentem, hogy a médiatanács nem enged semmiféle nyomásgyakorlásnak” – közölte Kiricsi Karola. Mint mondta, Magyarországon, az európai gyakorlathoz hasonlóan a kizárólagos állami tulajdonban álló rádiós frekvenciák hasznosításáról független, autonóm testület, a médiatanács dönt a törvényi előírásoknak megfelelően.