Történelmi csúcs után bukóban a kriptovaluták

A múlt heti csúcs után szinte azonnal mélyrepülésbe fordultak a kriptovaluták.

2021. október 27., 18:34

Szerző:

A történelmi csúcs után már másnap esésnek indult a bitcoin árfolyama. Kisebb megszakításokkal azóta is tart, a mai mínusszal a bitcoin árfolyama már 13 százalékot esett a rekordszintről, magával rántva az altcoinokat is – írja a portfolio.hu.

Egyre nagyobb az esés a kriptovaluták piacán,

a bitcoin ma újabb 2 százalékot esett, ezzel az október 20-i csúcsról a mai mélypontig már 13 százalékkal alacsonyabb az árfolyam.

Ritka, hogy ha a bitcoin árfolyama esik, akkor a többi kriptoeszközé emelkedik, ez most is így van. A piaci érték alapján második legfontosabb kriptovaluta, az ethereum árfolyama ma 7 százalékkal került lejjebb, az október 21-i csúcsról már 10 százalékot esett az árfolyam a mai mélypontig.

A binance coin árfolyama jelenleg 5 százalék mínuszban áll, de volt már 9 százalék mínuszban is. Kisebb kapitalizációjú altcoinoknál 10-12 százalékos esés sem ritka ma. Az esés egyelőre nem tűnik drámainak, főleg annak fényében, hogy mekkora emelkedésen vannak túl a kriptovaluták.

(Kiemelt kép: Bitcoin kiadó automata Barcelonában. Fotó: Angel Garcia/Bloomberg)

16:08

Gyengült a forint a Magyar Nemzeti Banknak arra a keddi bejelentésére, hogy a leállítja az alapkamat-emelési ciklust. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

2022. szeptember 27., 06:55

Erősödött kissé kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.